5 motive pentru care ești amețit!

Nu există persoană care să nu fi trecut cândva printr-un episod de amețeală, însă de cele mai multe ori îl lăsăm să treacă neobservat pentru că ajungem să credem că nu este nimic grav și se datorează oboselii.

Ai mare grijă, căci dacă amețeala este asociată cu greață, vărsături, paloare, transpirații, anxietate, teamă și uneori leșin, este posibil să suferi de afecțiuni mai grave.

Amețeala este un factor care atestă disfuncționalități ale organismului.

Iată care sunt bolile posibile din spatele amețelilor!

Anxietate

Persoanele care se tem sau sunt speriați de spații închise, tind să spună adesea că sunt „amețite”, însă adevărata problemă este deprimarea sau anxietatea.

Anemie

Carențele de fier din organism duc la apariția amețelii și indică o stare de oboseală inexplicabilă, iar cauza principală poate fi o formă de anemie.

Migrena

În urma durerii puternice de cap, datorată migrenei, pot apărea amețeala, greața și vărsăturile. Aici este posibil să te confrunți și cu vertij sau cefalee.

Tumoare cerebrală

Aici vorbim deja de lucruri grave, iar amețelile care debutează lent, dar care treptat se intensifică, fiind însoțite de dureri de cap tot mai puternice pot semnala o tumoare cerebrală.

Hipo și hipertensiune

Dacă ai o tensiune scăzută, din cauza lipsei unei hidratări corespunzătoare, poți resimți stări de amețeală. Amețelile pot apărea și dacă suferi de hipertensiune. Acestea sunt asociate cu dureri de cap și țiuituri în ureche.

Loading...