Avem o țară superbă! Imagini spectaculoase cu orașul Constanța, filmare din avion – VIDEO

Avem o țară extraordinar de frumoasă, o țară cu care nu trebuie să ne fie rușine. Avem munte, avem mare, avem o Deltă și câmpii de poveste.

Unul din acele locuri frumoase pe care vi le recomandăm acum, pe perioada vacanței, este litoralul românesc. Puteți începe cu orașul Constanța, cu zona portuară.

Un videoclip postat în urmă cu doi ani pe Youtube ne arată cât de frumos e orașul Constanța văzut de sus, cu portul, cu zona cazino-ului, cu plajele…

Înainte să vezi clipul, îți prezentăm câteva informații curioase despre orașul de la Marea Neagră!

1. Primul nume al așezării a fost Tomis. Orașul a fost fondat în secolul VII, înainte de Hristos! Deci orașul are o vechime mai mare de 2.000 de ani!

2. Mare parte a suprafeței municipiului e amplasată într-o arie lagunară. Orașul e mărginit la nord și nord-est de Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, la sud de Canalul Dunăre – Marea Neagră, iar la est de Marea Neagră.

3. Acum mai bine de un secol, în Constanța trăiau mai mulți tătari decât români. Situația s-a inversat astăzi, orașul având o populație de peste 280.000 de locuitori din care 90% sunt români și doar 3% tătari.

4. Portul Constanța este cel mai mare de la Marea Neagră și al patrulea ca mărime din Europa, conform statisticilor oficiale.

5. Zi de zi, peste 200 de nave fluviale sunt în port pentru a încărca și descărca marfă.

6. Constanța este înfrățită cu mai multe orașe importante precum Alexandria din Egipt, Istanbul din Turcia, Havana din Cuba, Salonic din Grecia și Shanghai din China, printre altele.

loading...