Beneficiile mierii de albine cu cătină

Cătina cu miere este un amestec foarte bun care nu trebuie să îți lipsească din casă pentru că datorită lui te poți trata de foarte multe boli și poți scăpa de numeroase probleme.

Conține mult mai multă vitamina C de exemplu decât vestitele citrice. În rest este foarte bogată în vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, betacaroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, magneziu, calciu și multe alte substanțe necesare pentru sănătatea organismului.

Cercetători de talie mondială au stabilit că anume cătina pe care o găsim în România este cea mai bogată în vitamine, minerale, microelemente, flavanoizi, aminoacizi.

Am menționat mai devreme că în cătină găsim un conținut foarte ridicat de vitamina C, iar acest lucru înseamnă că o poți înlocui inclusiv cu cele mai eficiente medicamente din farmacie atunci când ești răcit. Dacă știi că urmează să faci un efort fizic sau chiar ți unul intelectual, poți să consumi cătină, pentru că aceasta este un foarte bun tonic, respectiv îți va pune în mișcare simțurile.

În plus, nu doar elevii și studenții o pot folosi, ci și cei care suferă din cauza asteniei de primăvară. Cătina, mai ales în combinație cu mierea de albine pate să trateze orice boală care afectează sistemul respirator. De asemenea, această combinație este foarte benefică și în cazul problemelor care afectează ochii.

Tot ce trebuie să faci este să o consumi zilnic, în așa fel te vei bucura din plin de toate beneficiile pe care acest amestec îl poate oferi organismului. Spre exemplu se cunoaște și că această combinație este eficientă în cazul problemelor sistemului endocrin sau că aceasta poate să prevină apariția atacului de cord.

Este bine să introduci în viața ta cătina combinată cu miere dacă trăiești la oraș sau dacă ai o viață foarte agitată și ești destul de des supus substanțelor toxice. Specialiștii au mai observat în urma cercetărilor faptul că unele microelemente întâlnite în cătină seamănă perfect cu cele care se găsesc și în sângele uman.

Organismului îi este ușor să asimileze acest ingrediente pentru că are un efect antibacterian foarte bun și în plus repară și vindecă foarte bine unele organe. Cu ajutorul acestei plante deosebite poți să mai tratezi și alte boli, precum cele de ficat, cele de stomac sau cel de sânge.

Dacă vrei să pregătești cătina ca să fie gata pentru consum, ia un borcan de 800 de mililitri și zdrobește în el 500 de grame de boabe de cătină. Apoi adaugă peste ele și 500 de grame de miere. Lasă amestecul să stea la macerat pentru aproximativ 3 săptămâni.

Ia în fiecare zi câte o linguriță din acest amestec și vei vedea destul de repede că organismul tău se simte mult mai bine din toate punctele de vedere.

Această variantă este una ușoară și eficientă, dar dacă îți dorești să obții un adevărat medicament care să funcționeze în același timp în mai multe direcții poți să adaugi în plus și usturoi, cam 50 de mililitri de pastă și aloe vera sub formă de gel, aproximativ 100 de grame.

Foarte bune sunt și fructele de pădure sau polenul. Datorită unui asemenea amestec vei uita pur și simplu drumul spre farmacie.

Loading...