Beneficiile salatei de sfeclă roșie

În general sfecla roșie nu este un aliment foarte gustos dacă nu este gătit așa cum trebuie.

Dar mai ales dacă este folosită pentru salate, acestea poate să înlocuiască o serie de medicamente. Betalaina este substanța din componența sfeclei datorită căreia ea are această culoarea roșie atât de pătrunzătoare.

Dar beneficiile sale nu se opresc aici pentru că este un foarte bun antioxidant și în plus un antitumoral care nu trebuie neglijat. Cel mai bine este să nu gătești sfecla roșie până la capăt, pentru că această substanță nu rezistă în cadrul procesului de pregătire termică.

Dacă vrei să pregătești salata sub formă de medicament bun pentru organism este nevoie să o fierbi un pic, iar după ce este aproape gata, trebuie să o treci prin răzătoare. Mai adaugă în ea și 2 rădăcini de hrean ras, și dacă vrei și niște sare, ulei și oțet de mere. În unele cazuri în această salată se mai întâlnește și mierea organică.

Amestecă aceste ingrediente între ele și pune-le într-un borcan foarte bine închis. Preparatul se poate păstra la rece în frigider doar 2 săptămâni, altfel după aceea nu mai este bun. Dar în cele 14 zile va fi un produs foarte bun pentru tratarea mai multor boli. Este potrivită dacă ești răcit și nu vrei să apelezi la tratamentele clasice.

Dar funcționează și în cazul bronșitelor sau chiar atunci când suferi din cauza infecțiilor urinare. Salata din sfeclă roșie mai este foarte bună și pentru o digestie fără probleme și pentru un metabolism sănătos.

Poți preveni gastrita cu ajutorul ei sau chiar să scapi de senzația neplăcută de balonare. În plus, pregătită în acest fel sfecla roșie mai rămâne bună pentru cei care suferă de anemie.

Acest lucru este posibil datorită substanțelor care se găsesc în conținutul sfeclei precum vitaminele, mineralele sau acidul folic, foarte necesar în tratarea anemiei.

Sfecla roșie ajută la protejarea ficatului sau în prevenirea unor boli hepatice. Trebuie doar să o introduci în mod constant în alimentația ta. De asemenea persoanele care au ficatul gras sau leneș sunt sfătuite să consume sfecla roșie ca să își rezolve această stare.

Dacă vrei să îți păstrezi tensiunea arterială în normă și de asemenea să îți protejezi inima de bolile specifice, poți să consumi sucul obținut cu ajutorul acestei legume, aproximativ 250 de mililitri zilnic este cantitatea optimă.

Și desigur sfecla roșie este folosită pentru tratarea unor forme de cancer, cum ar fi cel de prostată sau cel de sân.

Chiar dacă pare surprinzător, sfecla roșie îți dă o stare de bine și chiar luptă împotriva episoadelor de depresie. Specialiștii o mai recomandă și persoanelor care fac efort fizic în fiecare zi pentru că datorită sfeclei crește rezistența la efortul fizic.

De asemenea această legumă atât de benefică în general organismului, este bună și la vârste înaintate pentru că poate să trateze sau chiar să prevină demența.

Pentru a te bucura de cât mai multe beneficii aduse de sfecla roșie trebuie să consumi aproximativ 2 sfecle mari, pentru că aceasta este și doza recomandată de medici.

Loading...